معرفی جدیدترین ها بازار

۵ مطلب در آذر ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

برای درک بهتر این موضوع ابتدا مطالب مربوط به مزایای سرمایه گذاری و انواع سرمایه گذاری را مطالعه کنید.

حال که با این موضوعات آشنا شدید بهتر است با مزایای سرمایه گذاری نیز آشنا شوید:

سرمایه گذاری اصولا برای کسب سود انجام میشود ولی بازار هایی که قصد سرمایه گذاری دارید را باید بشناسید.

برخی از سرمایه گذاری ها ممکن است به سرمایه گذار سود هم بدهد ولی برای جامعه مضر باشد؛ مثل سرمایه گذاری روی دلار که باعث افزایش قیمت دلار میشود. پس هدف از سرمایه گذاری نیز میتواند مهم باشد ولی در این مطلب هدف، مزایای سرمایه گزاری برای جامعه یا اقشار دیگر نیست، بلکه مزایا برای سرمایه گذار است.

فرض کنید شما 10 میلیون تومان پول دارید و الان میتوانید با این 10 میلیون تومان کالای X را بخرید.

اگر پول خود را در یک حساب قرض¬الحسنه نگه دارید بعد از یک سال شما همان 10 میلیون را دارید ولی آیا کالای X نیز همان 10 میلیون تومان است؟

قطعا با توجه به تورم موجود در کشور قیمت کالای X بیشتر شده و شما دیگر قادر به خرید این کالا نیستید؛ در اصل قیمت این کالا بیشتر نشده و ارزش پول شما کمتر شده است.

شما میتوانستید به جای حساب بانکی بدون سود این پول را در حساب با سود سالیانه قرار دهید که در این صورت بعد از یک سال (با توجه به این موضوع که چند سالی است که نرخ تورم از سود سالیانه بانک ها بیشتر است) بیش از 10 میلیون پول داشتید، ولی احتمالا باز هم قدرت خرید کالای X را نداشتید.

مثال های بالا نشان میدهد که شما اگر پول نقد نگه دارید یا حتی به سود بانکی راضی باشد در دراز مدت ممکن است ارزش پول شما کم شود؛ راه حل این موضوع این است که شما پول خود را سرمایه گذاری کنید.

البته سرمایه گذاری کردن نیازمند استراتژی مناسب است که باید رعایت کنید مثل سرمایه گذاری کوتاه مدتی یا بلند مدتی.

مثال بالا را در نظر داشته باشید:

شما 10 میلیون تومان خود را برای مثال یک تکه طلای آبشده یا سکه خریدید و بعد از گذشت مثلا یک سال شما یک سکه دارید نه 10 میلیون پول.

حال اگر قیمت سکه 20 میلیون شده باشد شما 20 میلیون دارید و قدرت خرید شما همان یک سکه است و کم نشده.اگر هم قیمت سکه 7 میلیون شده باشد باز هم قدرت خرید شما کم نشده است.

مثال سکه بدترین حالت سرمایه گذاری است؛ چرا که شما فقط قدرت خرید خود را حفظ کردید.

حال فرض کنید شما سکه را خریدید و سکه افزایش قیمت داشت تا 12 میلیون، سپس سکه را فروختید و یک سهام بورسی خریدید و با 50 درصد سود ان را فروختید و در همین حین سکه به 13 میلیون رسید . شما 18 میلیون پول دارید؛ شما توانستید قدرت خرید خود را از یک سکه به تقریبا یک سکه و نیم افزایش دهید.

با همین روال سرمایه گذاری اگر تخصص داشته باشید میتوانید قدرت خرید خود را به چندین سکه افزایش دهید.

با این مثال ها شما متوجه مزایای سرمایه گذاری شدید و درک کردید که چگونه سرمایه گذاری میتواند باعث افزایش قدرت خرید شما شود.

  • سفر سفری
  • ۰
  • ۰

شخصیت معامله گری یکی از شغل های بسیار حساس است که میتواند در یک چشم به هم زدن باعث از بین رفتی مبالغ هنگفتی شود.

اشخاصی که سود های بزرگ میکنند را خوش شانس ندانید؛ آنها بسیار سختی کشیده اند و قوانین معامله گری را رعایت میکنند.

یک معامله گر موفق باید توانایی های زیادی داشته باشد، ازجمله:

  1. مسلط به تحلیل تکنیکال
  2. مسلط به تحلیل بنیادی
  3. شناخت بازار ها

در این مطلب ما میخواهیم به شما بگوییم که هر آنچه تا به حال گفته شد تنها 20 درصد یک معامله گر موفق است. یعنی تمام علم شما از یک معامله و بازار تنها 20 درصد باعث موفقیت شما میشود و 80 درصد دیگر که میتواند تضمین بدهد شما در معامله خود موفق میشوید درون شماست.

شخصیت یک معامله گر همان 80 درصد تضمین کننده موفقیت اوست.

شما اگر شخصیت مناسب برای معامله کردن داشته باشید و بتوانید دقیقا طبق استراتژی تعیین کرده پیش بروید احتمالا موفق میشوید.

از جمله مواردی که باید رعایت کنید تا احتمال موفقیت خود را افزایش دهید میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. در معامله کردن استراتژی مشخص داشته باشید و بدون در نظر گرفتن اخبار فقط و فقط طبق استراتژی خود پیش بروید؛ دقیقا مثل ربات.
  2. روی بازاری که میخواهید سرمایه گذاری کنید تمرکز کنید و با تحلیل کامل از بازار هدفتان وارد شوید.
  3. اشتباهات خود را بپذیرید و از انها درس بگیرید.
  4. از غرور و طمع در معامله خود به شدت دوری کنید.
  5. از رفتار هیجانی و رفتارتقلیدی دوری کنید.
  6. مسئولیت معامله خود را بپذیرید و بدانید تمام سود یا ضرر کسب شده حاصل تحلیل و اقدام خودتان است، پس از سیگنال گیری خودداری کنید.
  7. از خوش بینی و بد بینی بی دلیل نسبت به یک بازار خودداری کنید.
  8. مدیریت سرمایه را حتما رعایت کنید.
  9. برایند معاملات شما باید درجهت سود باشد؛ بس با یک ضرر خود را نبازید و صبر داشته باشید.
  10. با رعایت دقیق موارد بالا شما میتوانید یک معامله گر موفق شوید.

 

  • سفر سفری
  • ۰
  • ۰

گزارش فعالیت هیئت مدیره شرکت و انتخابات آن

هر 2 سال یکبار مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت در جلسه خود هیئت مدیره شرکت را انتخاب میکنند. براساس قانون تجارت، کسانی که برای سمت هیئت مدیره شرکت کاندید میشوند باید سهامدار شرکت باشند. علاوه بر این، قانون میگوید حداقل تعداد اعضای هیئت مدیره شرکت های سهامی عام باید 5 نفر باشد.

<<علاوه بر این، براساس قانون رئیس هیئت مدیره شرکت نمیتواند مدیر عامل شرکت باشد مگر اینکه 75% از اعضای هیئت مدیره موافق آن باشند.>>

هیئت مدیره شرکت، وظیفه سنگینی در حرکت شرکت به سمت سودآوری و آینده روشن دارند. پس انتخاب هیئت مدیره خوب در مجمع عمومی شرکت، میتواند تفاوت آینده شرکت ها را مشخص کند.

یکی از نکات مهم در انتخابات هیئت مدیره شرکت این است که سهامداران عمده آن، نقش پررنگی دارند. هرچه درصد مالکیت سهامدار عمده بیشتر باشد، شانس او برای وارد کردن شخص مورد نظرش در هیئت مدیره بیشتر است. معمولا با داشتن 20% مالکیت از یک شرکت، سهامدار عمده میتواند 1 عضو مورد نظرش را وارد هیئت مدیره کند. اگر هیئت مدیره یک شرکت را 5 نفره در نظر بگیریم، تصمیمات با رای 3 تفر از 5 نفر تصویب میشود. پس میتوانیم نتیجه بگیریم که در دست داشتن حداقل 60% مالکیت یک شرکت به معنای این است که سهامدار عمده میتواند 3 عضو از 5 عضو را تعیین کند و درنتیجه اکثریت را در هیئت مدیره در دست دارد و تصمیماتی که این سهامدار میخواهد به تصویب می رسد.

تصمیمات هیئت مدیره

تصمیماتی که هیئت مدیره یک شرکت میگیرد، اثر مستقیم روی آینده شرکت دارد. علاوه بر این هیئت مدیره شرکت نقش تعیین کننده در عملکرد و سود سازی شرکت و همچنین افزایش سرمایه دارد.

هیئت مدیره موظف است هر سال قبل از برگزاری مجمع عادی شرکت، گزارش کاملی از عملکرد خود و شرکت ارائه کند. این گزارش به اسم گزارش فعالیت هیئت مدیره در سامانه کدال بارگزاری میشود. این گزارش یکی از مهمترین گزارش هایی است که در سایت کدال بارگزاری میشود. چراکه بررسی دقیق این گزارش باعث میشود سرمایه گذار متوجه شود عملکرد شرکت مثبت بوده است یا خیر و اهداف آینده شرکت را متوجه شود و تصمیم خود برای سرمایه گذاری در این شرکت را با کمک این گزارش نهایی کند.

چه استفاده ای از این گزارش می شود

ما از صورت های مالی برای تحلیل بنیاد شرکت استفاده میکنیم. صورتهای مالی به ما میگویند که بدهی ها، درآمدها و هزینه های شرکت چگونه بوده است و شرکت چه مقدار سود ساخته است. گزارش فعالیت هیئت مدیره، به نوعی تکمیل کننده این گزارش ها است. در این گزارش علاوه بر اینکه هیئت مدیره، صورت های مالی شرکت را گزارش میکنند، نسبت های مالی و تحلیل آن را نیز ارائه میدهند. بعلاوه مثلا در این گزارش قید میشود که چرا یک نسبت مالی از حد استانداردش بیشتر یا کمتر است یا اصلا چرا این نسبت رشد کرده یا کاهش پیدا کرده است.

چه مواردی در این گزارش آورده میشود؟

مواردی که در این گزارش منتشر میشود برای هر شرکت متفاوت است. یعنی نمیتوانیم بگویم که جزئیاتی که در این گزارش نوشته میشود برای همه شرکت ها یکسان است اما این گزارش ها در کلیات یک سری اشتراکاتی دارند که در ادامه آنها را مرور میکنیم:

معرفی و تاریخچه شرکت: در این بخش تاریخچه ای از شرکت که شامل تاریخ تاسیس، تاریخ پذیرفته شدن در بورس و اطلاعات دیگری میشود آورده شده تا سرمایه گذاران و سهامداران بیشتر با شرکت آشنا شوند.

ممکن است در برخی از گزارشات، هیئت مدیره صنعتی که شرکت در آن فعالیت دارد، میزان تولید محصول در این صنعت در ایران، خاورمیانه و جهان و جایگاهی که شرکت در تولید کشور و جایگاه تولید کشور در جهان را هم بررسی کنند.

علاوه بر این ممکن است انواع محصولات شرکت و میزان تولید و فروش آنها در دوره های گذشته در این بخش گزارش شوند.

یکی از نکات مهم این بخش، سرمایه و ترکیب سهامداران شرکت است. در این بخش گزارشی از سرمایه ثبتی شرکت از زمان تاسیس و تاریخ و نوع افزایش سرمایه هایی که شرکت داشته است لیست میشود. ه شرکت اگر برنامه افزایش سرمایه در آینده را داشته باشد از این بخش میتوان متوجه شد.

هیئت مدیره شرکت، لیست سهامداران عمده شرکت و درصد مالکیت آنها را نیز قید میکند که میتواند شناخت خوبی از آنها برای ما باشد.

در بخش بعدی از گزارش معمولا آمار تولید و فروش محصولات، آمار خرید مواد اولیه و همچنین آمار شرکت در بورس که شامل روزهایی که سهام شرکت معامله شده است و سود سازی آن گزارش میشود.

علاوه بر این در این گزارش سرمایه گذاری های شرکت نیز آورده میشود. مثلا ممکن است یک شر کت تولیدی، بخشی از دارایی هایش را در سهام شرکت های دیگر سرمایه گذاری کرده باشد که دانستن آن میتواند برای سرمایه گذاری حیاتی باشد.

یکی از بخش های مهم این گزارش، اعلام صورت مالی های شرکت و تحلیل آن است. هیئت مدیره شرکت در جدول های مشخصی دارایی ها، درآمد ها، هزینه ها، بدهی ها و... شرکت را گزارش میکنند و نسبت های مالی شرکت را محاسبه و تحلیل میکنند.

 بخش دیگری که در این گزارش آورده میشود، تجزیه و تحلیل ریسک های شرکت است. مثلا شرکتی که واردات مواد اولیه دارد در معرض ریسک تحریم ها یا نوسانات نرخ دلار قرار دارد. در این بخش هیئت مدیره علاوه بر اینکه مشخص میکنند شرکت ممکن است با چه ریسک هایی روبه رو شود، استراتژی خود را در برابر این ریسک ها مشخص میکنند.

بخش دیگری که در این گزارش آورده میشود، تجزیه و تحلیل کارکنان و وضعیت و مسئولیت های اجتماعی شرکت است. در این بخش گزارش با جزئیاتی از کارکنان شرکت، بر اساس سن، تحصیلات و.. آورده میشود. علاوه بر این، اعتباراتی که به کارکنان تخصیص داده شده، بیمه، مستمری، وضعیت بازنشستگان و رفاه کارکنان شرکت در این بخش گزارش میشود.

علاوه بر مسئولیت اجتماعی، شرکت ها مسئولیت دارند که عملکرد خود را از نگاه زیست محیطی هم بهینه کنند. در گزارش هیئت مدیره شرکت وضعیت زیست محیطی و اقدامات آنها آورده میشود. مثلا عنوان میشود که برای کمتر کردن آلودگی هوا چه تصمیمات و اقداماتی انجام شده است.

مهمترین بخش این گزارش، بخشی است که در آن مدیران شرکت، استراتژی ها، اهداف و چشم انداز های شرکت را بررسی و گزارش میکنند. در این بخش طرح های توسعه ای شرکت و میزان پیشرفت آنها، هدف از ایجاد طرح، مبلغ قرارداد، پیمانکار قرارداد و... آورده میشود. بررسی طرح های توسعه ای یک شرکت، میتواند یکی از نکات مهم در نهایی کردن سرمایه گذاری در یک شرکت باشد. یکی از قدم های استراتژی کانسلیم در تحلیل بنیادی یک شرکت، بررسی همین طرح های توسعه ای شرکت است.

<<علاوه بر این، در این قسمت مشخص میشود که شرکت سرمایه مورد نیاز این طرح ها را تامین میکند. به این فعالیت اصطلاحا تامین مالی می گویند.>>

جمع بندی

در این مطلب متوجه شدیم که گزارش فعالیت هیئت مدیره چیست و شامل چه مواردی میشود. از این بخش ها، بخش های مهم آن را هم گفتیم. برای تحلیل بنیادی شرکت هایی که قصد سرمایه گذاری در آن دارید یا شرکت هایی که در حال حاضر مالک بخشی از سهام آن هستید، توصیه میکنیم حتما از این گزارش استفاده کنید.

در این گزارش اول به بخش آمار تولید و فروش و صورت های مالی رفته و عملکرد شرکت را هم بررسی کنید تا ببینید مدیریت شرکت عملکرد خوبی داشته اند یا خیر. نکته مهم این است که گاهی اوقات ممکن است مثلا موجودی مواد و کالای شرکت در بخش دارایی های ترازنامه زیادتر از حد معمول باشد، این نکته بسته به اینکه شرکت چه عملیاتی دارد و چه محصولی تولید میکند نکته مثبت یا منفی باشد، هیئت مدیره شرکت توضیح میدهند که اگر این موجودی زیاد است دلیلش چیست. بررسی دقیق این بخش میتواند نکات مهم و قابل توجهی که از دید بقیه دور مانده است را برایتان داشته باشد.

بعد از بررسی دقیق صورت مالی، به دنبال طرح های توسعه ای شرکت باشید و تحقیق کنید که بهره برداری از این طرح ها چه تاثیراتی روی شرکت و درآمدش خواهد داشت. در صورتی که شرکت طرح های توسعه ای قابل توجهی داشته باشد، میتوانید آن را با باقی شرکت ها مقایسه کنید و ببینید آیا شرکت برای سرمایه گذاری مناسب است یا نه. مثلا ممکن است یک شرکت فولادی طرح توسعه ای برای تولید شمش جدید داشته باشد شما با بررسی این طرح به این نتیجه رسیده اید که این طرح میتواند برای شرکت مناسب باشد. میتوانید قیمت سهام شرکت را با قیمت شرکتی که در حال تولید همان شمش است را بررسی کنید و ببنید اگر این محصول هم به محصولات شرکت اضافه شود چه تاثیری ممکن است روی قیمتش داشته باشد.

 

  • سفر سفری
  • ۰
  • ۰

مشاوره سرمایه گذاری در زمینه های مختلف، برای حفظ ارزش سرمایه و ایجاد درامد انجام می شود.

بازده سرمایه گذاری در بازار های مالی  ارتباط مستقیم با تخصص دارد؛ هرچه تخصص بیشتری داشته باشید در سرمایه گذاری های خود موفق تر خواهید بود.

فرض کنید که شما سرمایه گذاری را به چشم شغل اول خود نگاه نمیکنید و وقت کافی برای این کار ندارید. چگونه سرمایه خود را از نرخ تورم موجود حفظ میکنید؟

به این مثالها توجه کنید:

شما زمانی که بیمار میشوید اولین اقدام شما رفتن به پیش دکتر خواهد بود؛ چرا که شما اطلاعات کافی از بیماری و نشانه ها و راه های درمانش ندارید.

یا مثلا زمانی که ماشین شما خراب میشود شما نزد تعمیرکار میروید. چراکه علم تعمیر ماشین را ندارید.

افرادی که علم کافی برای سرمایه گذاری ندارند هم میتوانند نزد مشاوره سرمایه گذار بروند. 

مشاور سرمایه گذاری شخص یا شرکتی است که مجوز های لازم برای مشاوره دادن و راهنمایی افراد را دارد. اکثر این افراد یا شرکت ها تیم تحلیل بازار ها دارند و به دقت قیمت ها و روند حرکتی بازار ها را زیر نظر میگیرند.

مشاور سرمایه گذاری در زمینه طلا، بورس، مسکن، ارز و ... انجام میشود. یکی از مهمترین نکته های مشاور سرمایه گذاری اعتبار و عملکرد مشاور است.

چگونه به یک مشاوره سرمایه گذاری اعتماد میکنید، ان هم زمانی که از هر سه عملکرد قبلی او یکی به خطا رفته؟

در صورتی که تصمیم به مشاوره گرفتن در زمینه سرمایه گذاری از شخص یا سازمانی گرفتید، اولین قدمی که برمیدارید باید اطلاع از عملکرد مشاور در گذشته باشد.

زمانی که به عملکرد مشاوری اعتماد کردید میتوانید به منظور مشاوره در رابطه ی خرید و فروش سهام، طلا، مسکن و ... با او هماهنگ کنید.

  • سفر سفری
  • ۰
  • ۰

برای تعریف نقدینگی ابتدا باید دو واژه پول و شبه پول را تعریف کنیم:

پول

به طور خلاصه به تمامی دارایی های شما که قدرت نقد شوندگی آنی داشته باشند را پول میگویند.

مثلا پول نقد، پول در حساب های شما که هر زمان که خواستید بتوانید برداشت کنید و سکه را در اصطلاح پول مینامند.

شبه پول

شبه پول به پول هایی میگویند که قدرت نقد شوندگی آنی نداشته باشند. مثل پولی که تا مدت سر رسید مشخصی در بانک سپرده کرده اید و هر زمان که خواستید نمیتوانید برداشت کنید.

تفاوت اصلی پول و شبه پول در تاریخ اعمال انها است. یعنی در تاریخی که نیاز به وجه نقد دارید، اگر به دارایی دسترسی داسته باشید برای استفاده، دارایی شما پول است در غیر این صورت دارایی شبه پول محسوب میشود.

حال که با تعریف پول و شبه پول اشنا شدید تعریف نقدینگی اسان می شود:

<<به مجموع پول و شبه پول نقدینگی می گویند>>

تاثیر نقدینگی در جامعه

کنترل نقدینگی در جامعه پیش نیاز کنترل تورم و رکود است. اگر نقدینگی در جامعه زیاد باشد کالا ها با قیمت بالاتری خریداری میشوند و در نتیجه ایجاد تورم در جامعه میکند. برای کنترل این موضوع بانک مرکزی از سیاست انقباضی استفاده میکند مانند افزایش نرخ بهره و پول در گردش جامعه را کم می کند.

<<خلاف این موضوع کم شدن نقدینگی در جامعه است که باعث رکود میشود و تولید کننده را در تنگنا قرار میدهد. سیاست انبساطی نیز برای این شرایط توسط بانک مرکزی ایجاد می شود>>

  • سفر سفری